БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за спирането на концесията

...
БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за спирането на концесията
Коментари Харесай

БСП даде на прокурор концесията на летище "София"

БСП внесе сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров за прекъсването на концесията на Летище София. Според тях това се прави в нарушаване на закона. Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева напомни, че съгласно член 24 от Закона за концесиите не се позволява концесия, при заплаха за националната сигурност на страната, съобщи кореспондент на Novini.bg.

" Има несъгласие със Закона за концесиите ". Това сподели Филип Попов. " Летище София е 100% държавна благосъстоятелност. Освен това предходната година са минали 6,5 млн. пасажери, то е на облага, а се отдава на концесия. В съответния случай то не се продава, а подарява ", акцентира той.

" По отношение на летище София от 2009 година е записано, че то е обект от национална сигурност. То е най-голямото в България, то е многоцелево. Издадени са редица лицензи и е част от сериозната инфраструктура ", аргументира се Попов.

Върховенството на закона в една правова страна би трябвало да се съблюдава, обявиха от Българска социалистическа партия.

" Миналата година концесията беше спряна от служебното правителстелство, тъй като имаше опасениям, че е заплашен а националната сигурност на страната. Имаме законовото и морелното право да желаеме прекъсването на тази концесия ", напомни Елена Йончева. " Очакваме българската прокуратура да си свърши работата ", добави още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР